de kop is er af....
Door: Gera
Blijf op de hoogte en volg Gera
29 Maart 2011 | Sierra Leone, Freetown
We hadden een grote ingreep op de max-facskamer met een Duitse en Britse chirurg bij een 9-jarig meisje. Een grote zgn. midface tumor die het oog eruit drukte en in het hoofd reikte tot heel diep zoals we op de ct-scan konden zien.
Waarschijnlijk heel lastig en spannend, bloed besteld.
Maar het ging allemaal erg voorspoedig, met lunchtijd was de tumor (goedaardig) eruit en namen we ook even een pauze. Na 20 minuten weer verder gegaan en het gezichtje weer gereconstrueerd met wat eigen botmateriaal en heel kleine plaatjes en schroeven en nog wat ander middelen.
Het eindresultaat was super, ik was echt ontroerd te zien dat het bijna weer normaal geworden was en dit meisje weer een toekomst heeft...
We waren dus om 16.00 uur klaar, alles goed verlopen, niet veel bloedverlies en kind goed uit de narcose gekomen, ik ben superblij met deze goede start!
Morgen weer een dag op de max-facs, ik ben benieuwd...
Het internet is super langzaam dus het plaatsen van foto's laat nog even op zich wachten. Heb er wel een paar bij zondag gezet....
Ik ben ook even niet zo bezig met het maken van foto's, moet daar weer even mijn weg in vinden....hoewel ik wel weet dat er altijd naar foto's uitgekeken wordt...
Veel liefs uit Sierra Leone!!
29 Maart 2011 - 20:09
Suzanne:
Wauw Gera, wat fijn om zo'n goede eerste OK-dag te hebben gehad. Klinkt allemaal erg mooi. En hoe fijn toch weer voor het meisje!
Op naar de volgende dagen! -
29 Maart 2011 - 20:11
Dajan:
Wauw.....wat een verhaal en wat een ingreep zeg...en fijn dat je alweer je draai gevonden hebt...
succes morgen x Dajan -
29 Maart 2011 - 20:13
Heleen En Ad:
Ha die Gera,
Fijn om te lezen dat je alweer zo'n goed resultaat hebt behaald met de operatie. Wat een dankbaar werk is het dan. Leuk dat je ons zo weer op de hoogte houdt. Wij houden jou dan weer op de hoogte. Hier is het prachtig weer geweest, de afgelopen dagen. Hoe is daar de temperatuur? Heb je leuke kamergenoten? Best belangrijk nu je Patricia moet missen.
Een lieve groet van ons alle vier uit Naaldwijk.
Heleen en Ad, Elise, Perry -
29 Maart 2011 - 20:37
Eefje:
Hé dat is mijn ding hoor, kaakchirurgie haha.
Nou, je zit er gelijk weer goed in!
Niet eerst rustig een liesbreukstraatje zeg maar..
Succes morgen weer!
En voor Patricia: volgende keer ben jij er vast ook weer bij! Sterkte voor jou thuis! Liefs, Eefje. -
29 Maart 2011 - 20:51
Danielle:
Hoi Gera,
even een berichtje om je te laten weten dat ik je verslagen volg.
Wat gaaf om te lezen dat je vandaag zo een steentje heb kunnen bijdrage aan betere kwaliteit van leven voor het meisje.
29 Maart 2011 - 21:35
Karin:
Hey Gera, goed werk verricht zeg! Mooi dat alles zo keurig verliep tijdens de operatie... Het klinkt al alsof jullie helemaal op elkaar zijn ingespeeld, bijzonder hoor. Je krijgt de groeten van mijn moeder! Zijn vandaag heerlijk wezen wandelen met de honden, het is prachtig voorjaarsweer. Liefs, Karin -
30 Maart 2011 - 06:28
Patricia:
Lieve Gera,
Mooi werk verricht! Daar ben je tenslotte voor gekomen. Zie je wel je kunt het best wel! Wist ik natuurlijk al :) Geniet daar van al het goede! En succes maar weer.
Dank voor iedereen die aan ons denkt, doet ons erg goed.
Liefs van Patricia. -
30 Maart 2011 - 08:11
Sanne:
Hoi Gera,
Wat fijn om te horen dat je veilig bent aangekomen en al weer druk aan het werk bent!
Je doet wederom fantastisch werk!
Veel succes nog, ik blijf je volgen.
Groetjes Sanne -
30 Maart 2011 - 08:30
Marja Sonneveld:
lieve gera
wat ontroerend hoe er weer hoop is voor dit meisje van 9!!
God alle lof en eer dat Hy ons allen ziet en kent en gaven en talenten heeft gegeven!veel zegen ook vandaag!hg marja sonneveld -
30 Maart 2011 - 09:49
Cor En Adrie:
Lieve Gera,
Wat heerlijk, dat de eerste operatie zo goed is verlopen! Wat een bemoediging voor je om dit werk te doen! PtL!!!
En..... inderdaad, beelden spreken toch wel voor zich, dus we hopen toch dat je nog in de gelegenheid bent om foto's te uploaden.
Suc-6 de komende dagen.
Veel liefs van Cor en Adrie
P.S. Patricia en familie heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd! -
30 Maart 2011 - 16:01
Arie En Willy:
Hey Gera, hier Maassluis. Met het lezen krijg ik kippevel, jeetje zo'n kleine poppetje en dan al zo'n grote ingreep. Fijn dat het resultaat daar is en zij weer kan hopen op een toekomst. Max facs worden daar allemaal hoofd-/gezichtsoperaties gedaan ? Is dit soort ingrepen speciaal voor Sierra Leone ? Nou ik ga het lezen in het verslag. Succes met werken. Is Ria aangekomen ? Groetjes Arie en Willy -
30 Maart 2011 - 17:30
Diana:
Gera ik lees met veel plezier weer je verhalen en ook de foto's geven een beeld van hoe het daar is.
Ik zie dat je veel voldoening hebt en krijg van je werk daar
Ik blijf je volgen, groetjes van een collega van Willy -
31 Maart 2011 - 19:11
Pa En Ma Van Staaldu:
Lieve Gera, heb net nog een poosje met je Moeder gebeld i.v.m. met gisteren. Fijn, dat ze alle mails van jou
thuiskrijgt. Gaat alles nog goed? Is het
erg warm? Vandaag is het hier wat kouder, maar de voorspellingen zijn
gelukkig goed. De fysio-therapeut is
erg tevreden, en we gaan dus vooruit.
Lieve groeten, Pa en Ma.