zondagavond 17 april 2011 - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Gera Staalduine - WaarBenJij.nu zondagavond 17 april 2011 - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Gera Staalduine - WaarBenJij.nu

zondagavond 17 april 2011

Door: Gera

Blijf op de hoogte en volg Gera

17 April 2011 | Sierra Leone, Freetown

Zo, het weekend zit er weer op...

Gisteren met 2 auto's naar het weeshuis gereden, een uurtje buiten de stad, mooie rit en het was zeker de moeite waard.
We kregen een rondleiding over het terrein, het hoofdgebouw, een meisjesgebouw en een jongensgebouw van steen en verderop nog een gebouwtje van golfplaten voor de oudere jongens. Verder wat toiletgebouwtjes en nog het een en ander in aanbouw...
Alles was netjes opgeruimd en geveegd, ze wisten per slot van rekening dat we kwamen ;)
We hebben met de kinderen spelletjes gedaan, memorie, balspel en touwtje springen, kleurplaten gekleurd enz.
Ze genoten er zichtbaar van en de ochtend was snel om...we mochten alleen geen foto's maken dus geen beeldmateriaal, jammer, he?!
Er was nog een jongen van 16 jaar die Jacob heette en toen ik vertelde dat mijn man ook Jacob als doopnaam heeft, was hij helemaal blij en bleef bij mij in de buurt...toen ik wegging, rende hij weg en kwam snel terug en gaf me vlak voor ik in de auto stapte stiekem een foto van hemzelf met zijn 2 broertjes..ik mocht hem houden zodat ik me hem goed zou kunnen blijven herinneren...

's Middags lekker op dek 8 gezeten, wat gelezen en gekletst in het zonnetje en een lekker windje.
's Avonds was er een gezellige avond, er werd muziek gemaakt en gezongen door allerlei talentvolle mensen, was gezellig en heel goed!

Vanmorgen naar de kerk geweest buiten de stad...was een mooie dienst, Palmzondag gevierd. We werden gevraagd ons voor te stellen en warm welkom geheten. In de dienst werd er per stam een loflied gezongen voorin de kerk en zelfs de Mercy Ships-tribe moest naar voren voor een lied.
De Chief van het dorp sprak ons Nederlanders ook warm toe want hij was in 1979 in den Haag geweest en toen heel gooed ontvangen door de Nederlanders.
Een van de Mercy Shippers deed de preek en was daardoor goed te volgen en voor de locale mensen werd hij in het Krio vertaald door de Pastor.

Verder een lekkere luie zondag gehad, dutje, zonnetje, boekje, douche, lekker gegeten en vanavond nog een mooie dienst.
Ook het avondprogramma voor de komende Paasweek werd bekend gemaakt en dat gaat een hele mooie week worden met iedere avond iets moois in de sfeer van Pasen.
Er wordt heel veel werk van gemaakt om er een bijzonder Paasweek/ -feest van te maken.
Ik ga daar zeker een beetje aan mee doen maar Pasen zelf vier ik toch liever met man en kinderen in Nederland ;)

Morgen begin ik aan de laatste loodjes...
Lieve lezers, een goede week gewenst en veel liefs vanuit Freetown.

• 18 April 2011 - 04:47

Marja Sonneveld:

lieve gera
    mooi te lezen hoe het gaat!
    de operaties van de kromme benen wat een zegenals ze straks weer gewoon kunnen lopen!
    het bezoek aan het weeshuis en dat nederland bekend staat als gastvry!
    wy hadden zaterdag een dag met autos wassen door gemeenteleden en poffertjes bakken met wat spellen voor kinderen en de opbrengst is voor een verzorgingshuis dat ze gaan bouwen in albaniewaar de zorg voor ouderen echt betreurend slecht is!mooi te zien hoe de mensen zich inzetten en er ook een warm contact was!!veel zegen je laatste weekje toch?en we mogen uitzien naar het paasfeest dat vindt ik ook zo een vreugde !de dood is overwonnen het is vrydag geweest!maar het wordt Zondag hoorde ik gisteren!Zondag omdat God onsZijn zoon gegeven heeft!Dank voor Zijn Liefde dieook jullie allen daar doorgevenGoud!!
    groeten van Marja sonneveld

• 18 April 2011 - 06:05

Familie Verduijn:

Goede morgen Gera,
    Vanuit een heel zonnig Naaldwijk weer even een berichtje. Wij hebben gisteren ook palmpasen gevierd. Vooral de terugkomst van zo'n 100 kinderen in de kerk met de palmpaasstok is ieder jaar weer een moment van ontroering. Welke dag kom je weer thuis? Je hebt dus ook een fijn weekend gehad maar toch ook weer veel bijzondere dingen meegemaakt.
    Ik wens je een fijne week toe en we gaan je van de week verwachten in de straat!
    Liefs van Heleen

• 18 April 2011 - 06:08

Marjan:

Hoi Gera,
    Lekker weekend gehad, dik verdiend na een intensieve werkweek! Toi-toi-toi met de laatste loodjes komende week! Het is hier prachtig weer, lekker zonnetje, goede temparetuur. Hopelijk kunnen we dat voor je vasthouden, we doen ons best...
    Knuffel en maak er nog een mooie week van xx

• 18 April 2011 - 06:55

Witzies:

Lieve Gera,
    Wat gaat de tijd dan toch snel, zeker wanneer ik zo jouw mailtjes lees. Ik had al even geen mail bekeken en kreeg er vandaag dus twee tegelijk....Je hebt er zo wel weer wat kinderen (voor in je hart) bij. Heel veel succes nog vandaag, ook met het afscheid nemen en een heel goede reis. Bedankt weer voor je uitgebreide verslagen en foto's! Op deze manier waren wij er ook een beetje bij. Knuffels

• 18 April 2011 - 08:23

Gera Lief, :

Zie je, voor je het weet ben je weer thuis, smile..ik las dat je weer mooie dagen hebt gehad, en ook dat het week-end leuk verlopen is. Het is inderdaad veiliger van niet altijd naar een strand te gaan, je weet maar nooit eh!!
    Rustig in de wind op deck 8, heerlijk genieten van de wind en de zon.
    Gera lief, nog een deugddoende laatste week, ook voor Caroline, Alida en Ria, ook aan hel vele groeten.
    Warme zomerse knuffel..
    Rit

• 18 April 2011 - 09:14

Arie En Willy:

Hey Gera, wat een vol en leuk weekend heb jij gehad zeg. Nog een klein weekje werken en dan zit je missie er op. Gelukkig ben je niet ziek geworden. Op met de laatste loodjes, suc7. Lieve groetjes van Arie en Willy

• 18 April 2011 - 10:08

Joke:

Lieve Gera,
    Wat lief dat Jacob je zijn foto gaf.
    Als je straks weer terug bent, kun je aan deze Jacob denken.
    En aan nog een heleboel anderen denk ik.
    Fijn dat je het zo je naar je zin hebt.
    Ik ga stoppen, over 5 uur vertrekken we.
    Voor strakjes: goeie reis en God bless you,
    liefs van Joke

• 18 April 2011 - 11:40

Patricia:

Lieve Gera,

Even vanuit het LUMC, wat een mooi bericht heb je toch weer geschreven!
    Helaas kan ik de foto's niet zien hier vanuit het ziekenhuis. Dit wordt op de een of andere manier geblokkeerd.
    Maar die zie ik vanavond thuis wel weer :)
    Je klinkt erg goed en dat doet mij goed!
    Wij tot nu toe nog steeds niets gehoord :(
    Maak er nog een succesvolle week van op de ortho!!
    Liefs van Patricia.

• 18 April 2011 - 12:31

Cor En Adrie:

Lieve Gera,
    Fijn, dat je zo'n mooi weekend hebt gehad. Weer veel indrukken opgedaan. Wat schattig he, van Jacob, dat hij je een foto meegaf! We wensen je deze week nog een gezegende werkweek toe.
    Veel liefs en knuffels van Cor en Adrie

• 18 April 2011 - 15:06

Toos Kauffman:

Lieve Gera Zo het weekend zit er alweer op voor je met een mooie dienst en de bezoekjes aan het weeshuis nu de laatste loodjes ik hoop dat het een goede week wordt naar de Pasen toe ik ga zo naar de pijletuinenhof koffie schenken en hoop dat ik de kerk ken halen om half acht moet invallen in verband met ziekte een goede reis we zien je weer in Naaldwijk .groetjes Henk en Toos

• 18 April 2011 - 16:24

Annie:

Gera,
    Je hebt weer veel meegemaakt dit week-end. En toch ook een beetje rustig aan gedaan, om vandaag weer veel operaties te mogen doen.
    Wanneer er een foto gemaakt wordt
    bij dat kinderhuis, willen de kinderen dan ook op je toestel kijken hoe ze er op staan? Ik heb zo'n vermoeden van wel!!
    Ja, de laatste dagen zijn ingegaan, nog even dan ben je weer bij je geliefden!
    groetjes, Annie.
    Het is nu avond hier

• 18 April 2011 - 20:40

Eefje:

Ha die Gera,

Succes nog met alweer de laatste dagen op het schip. Is dat nou alleen vanaf hier dat het zo snel lijkt te gaan of heb jij dat ook?
    Vantevoren lijken die 4 weken zo lang hè?
    Thuis heb je zaterdag ook weer blije gezichtjes hoor! :-)
    Lieve groeten.

• 19 April 2011 - 06:37

Heleen:

Goede morgen Gera,
    Het is alweer dinsdag! Wij tellen ook de dagen af maar dat is omdat we weer met de nieuwe caravan weg mogen. Ik hoop dat we je nog even zullen zien.
    Het weer is hier ook supermooi en dat blijft nog wel even zo ook.
    Geniet van je laatste dagen.
    Liefs van Heleen,Ad, Elise en Perry

• 19 April 2011 - 22:29

Tante Leuni:

Op de valreep je belevenissen gelezen en de foto's bekeken. Ik kan me voorstellen dat het je veel voldoening geeft iets voor mensen te kunnen doen die het zoveel minder getroffen hebben. Je hebt geen invloed op waar je wieg staat......

Leuk om je reactie naar Geert Jan en Marian te lezen. Ook van Jaap. Goed dat hij er bij had gezet uit Naaldwijk. Marian heeft ook een oom die Jaap heet.
    Heb vanavond met je moeder gebeld. Wil je feliciteren met haar verjaardag en hoop jullie volgende week te zien en te spreken. Tot dan, tante Leuni

• 20 April 2011 - 05:44

Stablo@kabelfoon.nl:

Lieve Gera, van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je Moeder.Heb haar
    gisteren even gebeld, was goed. Van-daag zou dat niet lukken want we gaan een dagje uit met de PCOB. We gaan met de bus naar het Brasemermeer. We zijn reuze benieuwd. 't Is de "stille week", maar we gaan wel mee. 't is
    bijzonder zoals jullie daar met de kinde
    ren ook in 't geloof bezig zijn en wat eenkracht dat geeft. 't Is wel een zware
    missie geweest, maar de voldoening zal ook groot zijn. Lieve groete, Pa en Ma.