Zondag! - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Gera Staalduine - WaarBenJij.nu Zondag! - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Gera Staalduine - WaarBenJij.nu

Zondag!

Door: Gera

Blijf op de hoogte en volg Gera

27 Maart 2011 | Sierra Leone, Freetown

Vandaag, zondag een kerkdienst bezocht, 9.30 uur: ritje met de auto van ongeveer 20 minuten door de stad waarna we aankwamen bij een "kerk" the Assembly of God. Warm welkom en we troffen het, het was een soort zang/ muziekdienst.
Een koor en een blaasband traden op, tussendoor een aantal collectes en wat korte getuigenissen maar er was geen preek,
we vertrokken voortijds om 12.30 uur omdat sommigen weer op tijd op het schip moesten zijn en dat waren we om 13.15, het was al zoveel drukker in de stad waardoor we stapvoets moesten rijden.
Maar wat een genot zo'n dienst, ik kwam weer ogen tekort, goede muziek en zang, de generator begaf het op een gegeven moment wel waardoor de ventiltoren en de microfoons ermee stopten maar na een kwartier ging alles het weer doen....even nieuwe benzine gehaald??
De Afrikanen gaan helemaal op in zo'n dienst, stijgen als het ware boven hun wereldje en hun problemen uit, lijkt het wel.
Ze geven zich volledig in zang, dans en aanbidding, drogen zich continu met handdoekjes af maar stralen en genieten!

Na het eten van ons lunchpakket, wat zitten lezen en dutten en daarna heerlijk even op dek 8 in de zon en de wind gezeten.
Vanavond nog een kerkdienst aan boord en dan op tijd naar bed want morgen gaan we aan de slag......
Ik heb er zin in!!

• 27 Maart 2011 - 18:45

Anna:

Lieve mama,

Succes morgen met uw eerste werkdag!

Kusss,
    Anna

• 27 Maart 2011 - 18:45

Suzanne:

Hai Gera,

Ik heb denk ik ook zo'n soort dienst een keer meegemaakt. Heel bijzonder en bevoorrecht daarbij te mogen zijn, niet? En wat je zegt...je komt ogen tekort. Prachtig te zien hoe zij dat beleven.

Veel plezier en succes morgen!

Groet...Suzanne.

• 27 Maart 2011 - 18:51

Witzies:

Wat fijn dat er een mogelijkheid was om naar een kerkdienst te gaan!
    Het lijkt mij ook heel bijzonder om zo'n dienst mee te maken. Grappig want vanmorgen bij ons in de dienst zei de voorganger nog dat we wel wat enthousiaster mochten zingen want de muziekgroep speelde zo enthousiast (allemaal jongeren). Dit zal in zo'n dienst waar jij vanmorgen geweest bent vast niet gezegd hoeven worden. Heel veel succes morgen en Gods zegen. Liefs

• 27 Maart 2011 - 18:57

Pa En Ma.:

Lieve Gera, wat fijn dat je weer een bericht stuurde. Wat een bijzondere dienst hebben jullie meegemaakt. En dat varen was ook een belevenis. Eerst uitrusten, en dan morgen aan de slag.
    Fijn, dat je er zin in hebt. We zijn reuze benieuwd wat voor een operatie als eerst op de lijst staat. De foto's . van de vorige keren hebben diepe indruk op ons gemaakt. Lieve groeten,
    Pa en Ma.

• 27 Maart 2011 - 19:00

Annie:

`k Ben benieuwd wat je morgen onder ogen en handen krijgt en wens je sterkte zo`n eerste dag..
    Heb je nog meer bekenden op het schip ontmoet?
    lieve groet Annie.

• 27 Maart 2011 - 19:16

Marja Sonneveld:

lieve gera
    fijn dat je een mooie dienst had!!ook ik had mooie diensten vanmo in de maranata waar een vriend van arco1David noordam en 2 anderen werden gedoopt altyd hartverwarmend en vanavond in het kruispunt ds vd ende over Vertrouw op de Here en doe het goede !ps37
    Gods koninkryk heeft zulke mensen nodig en daar ben jy er 1 van!!het is goed toeven by mensen die dicht by Hem leven en dat zullen ze by mercy ships dagelijks ervaren!Veel zegen hg marja en marielle sonneveld

• 27 Maart 2011 - 21:02

Karin:

Hey Gera, na een goede zondag morgen voor het eerst aan de slag in de OK op het Mercy Ship. Veel succes en werkze,
    xxx Karin

• 27 Maart 2011 - 21:13

Saskia:

gelijk weer in de Afrikaanse sferen wat fijn. Wens je een plezierige werkweek toe.
    groetjes Saskia

• 27 Maart 2011 - 21:48

Heleen En Ad:

Lieve Gera,
    Morgen aan de slag. Ben benieuwd wat je allemaal onder ogen krijgt.
    Vanuit een zonnig Naaldwijk een lieve groet en heel veel succes morgen.
    liefs van Heleen en Ad, Elise en Perry

• 28 Maart 2011 - 07:20

Marjan:

Marjan
    1 Uur geleden
    Hoi Gera,
    Het hele weekend niet achter de PC gezeten (wij hadden een woelig weekend door zaterdag de spiningmarathon van Team Westland voor Alpe d'HuZes... was super en weer veel geld opgehaald voor het goede doel, want daar doen we het tenslotte allemaal voor) . Maar wel aan je gedacht hoor!
    Je zult nu vast en zeker aan het werk zijn... spannend! Fijn dat je veilig bent aangekomen! Heel veel succes maar weer en we zijn allemaal 'Bij je' dat kan je wel lezen en dat is een heerlijk idee denk ik toch?
    Dikke kus,
    Marjan

• 28 Maart 2011 - 07:49

Arie En Willy:

Hey Gera, wat een leuk begin van de maandag, een berichtje van jou. Fijn te lezen dat je een leuke en drukke zondag hebt gehad, dan gaat de tijd lekker snel en vandaag dan aan de slag. Spannend hoor, we denken aan je en wachten met spanning het volgende bericht af. Overigens jij in het zonnetje, wij ook, het is hier heerlijk weer. Nou Gera, tot het volgende bericht en groetjes aan Rit.
    Dikke knuffel,
    Arie en Willy

• 28 Maart 2011 - 08:53

Cor En Adrie:

Lieve Gera,
    Je bent al weer aardig 'ingeburgerd' in het Afrikaanse leven! Maandagmorgen aan de slag. Fijn, dat je er zoveel zin in hebt. We zijn benieuwd naar je verhalen! Hier is het heerlijk weer. Vanmorgen witte daken, maar volop zon.
    Succes bij het werk.
    Liefs Cor en Adrie