Voorspoedige reis
Door: Gera
Blijf op de hoogte en volg Gera
19 September 2009 | Benin, Cotonou
Na een voorspoedige reis via Parijs landden we gisteravond om 19.45 uur locale tijd in Cotonou aan (1 uur tijdverschil met Nederland, bij jullie is het 1 uur later).
Het vliegveld is dit keer vlakbij de haven dus binnen een kwartier waren we aan boord.Inchecken, wat eten, koffers naar de cabin brengen, naar huis bellen dat we veilig aangekomen waren...
Onze cabingenoten hadden ruimte voor ons gemaakt zodat we weer samen een stapelbed konden delen dat was dus heel lief!
Prima geslapen en na het ontbijt, zijn we met zijn drietjes op stap gegaan, de stad/omgeving een beetje
verkennen.
Het is hier veel veiliger dan in Liberia en we hebben heerlijk onze ogen weer uitgekeken.
Het is ook wel welvarender in Benin, betere wegen, mooiere huizen maar toch blijft het heel anders en bijzonder.
De heenweg liepen we door de stad en hebben we even rondgekeken bij een hotel met zwembad waar wij ook kunnen gaan zwemmen. Daar zelfs even koffie gedronken op een heerlijk zonnig terras.
De terugweg door een veel armer stadsdeel en een gedeelte over het strand.
Ook nog even de dependanceloods van Mercy ships bezocht. Hier zijn de polikliniektenten en ook ziekenzalen voor patienten die wat minder intensieve zorg nodig hebben of te ver weg wonen en zo tot hun controlebezoek hier kunnen verblijven.
Het voelt hier wel anders dan in Liberia, minder zwaarmoedig, luchtiger en levendiger, er lijkt hier meer perspectief in de lucht te hangen...zomaar een eerste indruk...
19 September 2009 - 15:44
Heleen En Ad:
Hoi Gera,
Gelukkig dat je goed bent aangekomen. Zat al op een berichtje te wachten. Fijn dat je met Patricia op één kamer bent. Goed dat het zo goed aanvoelt.
We wensen je nogmaals een heel fijne tijd toe en gaan je weer volgen.
Liefs van Heleen en Ad, Elise, Perry -
19 September 2009 - 15:59
Maarten En Karin:
Ha Gera (en Patricia),
Goh, dat klinkt allemaal heel fijn. En lekker de reis (en het afscheid) achter de rug.
Succes maandag met je eerste werkdag. We kijken naar je berichtjes uit!
Liefs van Maarten en Karin -
19 September 2009 - 16:35
Annie:
Wat een verrassing nu al foto`s te zien. Jullie hebben direct al veel kinderen om je heen zie ik.Fijn dat de eerst indrukken goed zijn.
gr Annie -
19 September 2009 - 16:37
Maaike Hoogewoning:
Hey Gera!
Ben net terug uit Indonesië en jij weer op pad! Leuk te horen dat je weer bent gegaan alleen naar een andere plaats, het misschien ook wel weer wat.
No heel veel succes daar weer en blijf je volgen!!!
Groetjes, Maaike -
19 September 2009 - 17:34
Mieke:
Hoi Gera en Patricia,
Fijn dat jullie goed aangekomen zijn. En wat leuk meteen al foto's. Die mevrouw achter jullie als jullie ananas kopen...Kunnen we ook misschien eens proberen als we de vaat gaan doen op camping....!Veel werkplezier toegewenst.
Groeten, Cees, Margreth, Marieke en Mieke. -
19 September 2009 - 18:42
Heleen:
Hoi Gera,
Nu staan er veel meer foto's op dan 3 uur geleden. Wat is dat vreemd. donderdagavond zag ik je nog gewoon in Naaldwijk en nu tussen al die mooie gekleurde mensen. Geweldig. Veel succes.
gr. Heleen -
19 September 2009 - 20:02
Adrie:
Hallo Gera,
Fijn, dat jullie goed aangekomen zijn.
't Is dat we beter weten, maar het is alsof je niet weggeweest bent.. hoewel, Benin ziet er inderdaad anders uit. Geweldige foto's! En bedankt weer voor je uitgebreide verslag! Fijn, dat jullie weer in dezelfde hut (cabin) zitten. Lief dat ze daaraan denken. En weer genoeg kinderen om jullie heen!
Een fijne zondag en voor maandag: God bless.
Liefs van Cor en Adrie -
19 September 2009 - 20:58
Eefje:
Ha die Gera en Patricia,
Het ziet er allemaal goed uit. Idd minder armoedig: zelfs een bloemenkraam!
Maar, de schisis is nog net zo groot, zag ik...
Succes maandag: lekker aan het werk!
Fijne, luie zondag.
Nog even genieten.
Lieve groetjes voor jullie beiden. -
19 September 2009 - 21:26
Elly:
Hoi Gera,
fijn dat je goed bent aangekomen. Had het toevallig net aan Kees gevraagd, en toen zag ik de mail. Geniet lekker van het weekend, veel succes verder en een hele mooie tijd toegewenst! We gaan je weer volgen, hoor!
groetjes, Piet en El -
20 September 2009 - 12:47
Ma Visser:
Lieve Gera,
Ik ben nu bij Annie om alvast je berichtje te lezen en de foto`s te bekijken.Jullie zijn al direct in de omgeving gaan kijken om aan het land en stad te wennen.
Misschien gaan jullie vandaag ook nog wat ondernemen.Fijn dat jullie dat met elkaar kunnen doen, dat hoor ik dan wel weer!
Sterkte met je werk morgen.
liefs je moeder. -
20 September 2009 - 15:40
Stablo@kabelfoon.nl:
Ha Gera, fijn dat jullie een voorspoedige reis hebben gehad. Is het erg warm bij jullie? Zagen vanochtend Jaap nog, bij Kees. Wil je Patricia en
Rit onze groeten doen?
Lieve groeten en Sahlom,
Pa en Ma. -
20 September 2009 - 19:15
Diana Janssen:
Gera, ik hoop dat je net zoveel voldoening krijg van je werk als de vorige keren.
Ik lees graag je berichtjes en heb veel respect voor je werk. Dit geld voor alle mensen die daar werken.
Veel succes.
P.S. Ben een collega van Willy -
20 September 2009 - 19:56
Witzies:
fijn dat jullie goed zijn aangekomen!Wat een mooie foto's hebben jullie genomen en leuk om te zien dat er weer veel kinderen graag bij jullie zijn. Heel veel succes en natuurlijk ook plezier de aankomende tijd! Veel liefs van ons allen -
21 September 2009 - 06:41
Nancy:
Hoi Gera,
Fijn dat alles tot nu toe zo voorspoedig en positief verloopt. Dit is alvast een goed begin. Ik wens jullie een fijne en nuttige tijd toe!!!
Groetjes Nanc -
21 September 2009 - 07:17
Sanne:
Hoi Gera,
Goed te horen dat je veilig bent aangekomen.
De foto's zien er indrukwekkend uit!
Geniet van je tijd daar.
Groetjes Sanne -
21 September 2009 - 07:57
Kees En Marjon:
hoi Gera, fijn dat je een goede reis hebt gehad. leuk om meteen al via de mooie foto's een indruk te mogen krijgen van waar jullie nu zijn en werken. ik hoop dat de eerste werkdag goed verlopen is. leifs van ons 3-en Marjon -
21 September 2009 - 11:30
Marja Sonneveld:
lieve gera
we vinden het heel byzonder dat je voor de 4e keer naar afika bent en daar je gaven en talenten gebruikt om de mensen te helpen!
fijn dat ook je gezin je de ruimte ervoor geeft!
we wensen je een gezegende tyd toe
groeten van Bloem en marja sonneveld -
21 September 2009 - 11:36
Marja Sonneveld:
fijn zo je reisverslag en de fotos zodat we ons een beetje kunnen voorstellen hoe het er is!we hebben veel bewondering voor allen die zich voor dit project inzetten!groeten Arjen ,Marja arco bente en marielle sonneveld -
21 September 2009 - 13:20
Henkentoos:
Hoi die Gera hoorde vanmorgen dat je al vertrokken was van Heleen wij zijn Zaterdag terug gekomen van vakantie weekje MOEZEL.Maar in ieder geval wensen wij jou heel veel kracht de komende weken en we blijven je in ieder geval volgen groetjes uit de calsstraat -
21 September 2009 - 13:40
Karin:
Ha Gera! Ben je al een beetje gewend daar? Wat een mooie foto's. Wendy was gelijk verliefd op dat ene geitje...En zelfs een foto van een bloemenstalletje met tropische bloemen! Nou succes met jullie werk en veel mooie ervaringen toegewenst,
Groeten, ook aan Patricia en Rit
Karin, Ed, Eddy en Wendy -
21 September 2009 - 13:44
Marjan:
Heey Gera,
Fijn dat je goed bent aangekomen op jullie 'werkplek' voor de komende weken. Heel veel succes en sterkte met alles en groetjes aan Patricia.
Marjan
PS Leuke foto's! -
21 September 2009 - 18:53
Janneke:
Hoi Gera,
wat leuk dat ik nu ook je reisverslag krijg.
De foto's zien er nu al indrukwekkend uit. Wat een verschil he met ons ziekenhuis.
Fijn dat je op deze manier een steentje kan bijdragen om voor de mensen daar ook een stukje gezondheidszorg (die voor ons zo normaal is) mogelijk te maken.
Ik hoop dat je je gezin niet al te erg mist (en zij jouw natuurlijk).Heel veel succes met je werk daar.
groetjes Janneke -
22 September 2009 - 19:17
Rit:
lieve meisjes,
het voelt ook voor mij al anders aan dan in Liberia..je merkt het aan de foto's gewoon, al goed gewerkt.?.zet alvast een tasje rooibos thee klaar..*smile*..kben druk aan het voorbereiden..toch wel een beetje stressy..ik zal pas echt gerust zijn als ik op het vliegtuig naar cotonou zit..je gezin achter laten is toch altijd een hele opgave..ik kijk er enorm naar uit weer samen met jullie te zijn..liberia lijkt precies pas gisteren..oh ja..die jacuzzi was ik niet vergeten..maar het is veel leuker als het buiten goed koud is..dus je hebt nog wat tegoed..*smile*..tot vrijdag..see you!!
lieve groet
Rit -
22 September 2009 - 19:59
Arie En Willy:
Hey Gera, leuk weer verwend te worden met een reisverslag en mooie foto's. Fijn dat jullie indruk van de wal positief is. Ben benieuwd of je ander soort operaties uit gaat voeren dan in Liberia. Hier bij ons nog steeds super lekker weertje. Gister spruitjes gegeten, lekker, maar wel vreemd met een temperatuur van ongeveer 20 graden. Nou Gera, succes met werken, groetjes aan Patricia en een welkom aan Rit. Liefs Arie en Willy